Pazartesi, Ekim 8

Bir Pazar gününün ardından..


Çocukluğumdan beri pazar günlerini sevmem.Çünkü kendimce ruh halleri yüklerim sayılara,günlere vs.Bana pazar günü çok kasıntı,kibirli gelir hep.Birçoğu için tek tatil günüdür ya,kasarda kasar kendini :)
Ama bu yıl anladım ki insan değişebiliyor,alışkanlıkları zaman içinde farklılık gösterip oturabiliyor.Tek tatil günüm ve artık çok seviyorum pazarları.Sabah uykumu alıp kalkıyorum (uykuyla günü bitirmemek kaydıyla) Mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlıyorum,canım ne isterse üşenmeden.Yada canım sevgilimle en sevdiğimiz yere menemen yemeğe gidiyoruz.
Kahvaltı sonrasında çay keyfi ile gazetelerimizi,dergilerimizi okuyoruz.Eğer Formüla 1 günüyse mutlaka o saatte tv başında oluyoruz :) İçeceklerimizi alıyoruz,ekranın içine gidiyoruz ve heyecan başlıyor.Normalde Formüla 1'de izlemezken,hoşgörü çerçevesinde canıma bir şans tanıdım ve bende çok sevdim bu heyecanı.Ben söylene söylene F1 yorumları yaparken,canımcım o moddan çoktaaan çıkıp film izleme moduna girmiş oluyor :)) En beğendiklerimizden birini seçip keyifle izliyoruz.Filmimiz bitince çok sevdiğimiz parka gidip armut yastıklara gömülüyoruz ve hem temiz hava alıp dinleniyoruz hemde ya kitaplarımızı okuyoruz yada pc de oyun oynuyoruz.Hava kararana kadar orada keyfimize bakıp,akşam üzeri evlerimize gidip kendimize şahsi olarak zaman ayırıyoruz.Pazar günleri tek tatil günüm dinlenemiyorum diyenlere öneridir :) Hem ruhum doyuyor,hemde çok dinleniyorum.Kendime,ilişkime,tek tatil günüme zaman ayırıyorum :) Hayatınızdaki eksikleri görmek yerine(aile,yaşadığınız şehir vb.),olanlarla yetinip en iyi şekilde değerlendirmek insana nasıl bir manevi haz veriyor bir deneyin.Ben artık seviyorum kendini beğenmiş Pazarları :) Ve her hafta iple çektiğim gün ilan ediyorum bundan böyle.Herkese çok güzel bir hafta ve sonrasında gelen huzurlu bir pazar diliyorum. ;)

6 yorum:

Ömer dedi ki...

Bu yazın aklımda olacak hep, bir yerde "Keyif" nedir diye bir soru geçerse direk "aliın keyfin Kralı" deyip bu yazının linkini vereceğim... (((: haa ayrıca bütün bunları yaparken nefes almaya zaman ayırabiliyormusun??? :P

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Ahahaha yaşarken nefes almıyorum ki yazarken alayım :P Daha Go-Card keyfimiz varda onu sonraya bıraktım ;)

tozludefter dedi ki...

şimdi sana şevval mi yoksa elif mi hangisini söyleyeceğimi şaşırdım açıkçası:) en çok hangi ismini kullanıyorsan onu söyleyeyim. Şevval biliyo musun? Öylesine içten vede güzel bir yazı yazmışsın ki hani bazı filmlerde bir akıcılık vardır tatlı vede oldukça hoş romantik sahneler müzik eşliğinde gözümüzün önünden geçer, işte ona benzer dk.lar yaşadım sayende. Yazdıklarını okurken bi yandan hayal ederek sizi seyrettim görünmez bi çerçeveden. Ama ne yalan söyliyeyim bundan büyük bi keyif aldım. :) Umarım en kötü günün sevdiğinle geçirdiğin o güzel dk.larla dolu olur. Size mutuluklar dilerim. Ayrıca yaşarken nefes almak yerine her nefes alışında hayatta olduğun vede yaşadığın için şükretmelisin...;) Haksız mıyım? Kal sağlıcakla. Mutluluklarla dolu güzel dk.lar dilerim. İyi bayramlar vede güzel haftasonları..

Pınar Altuntaş dedi ki...

Valla tamamen katılıyorum Ömer'e...
Keyif budur işte...
Zevklerimiz hemen hemen aynıymış okudukça bunu keşfetmeye başladım Şevval :)

Eslem dedi ki...

Bende evlenmeden önce sevmezdim pazar günlerini :))

Evleneli 5 sene olcak ve ben hala Pazar günlerini iple çekiyorum :))))

Bu pazarıda ayrı bir iple çekiyorum çünkü canım Dostum Şevval bana kahvaltıya gelcek :))

Adsız dedi ki...

"Hayatınızdaki eksikleri görmek yerine(aile,yaşadığınız şehir vb.),olanlarla yetinip en iyi şekilde değerlendirmek insana nasıl bir manevi haz veriyor bir deneyin"

Hakikaten, olanlarla yetinmek önemli bir meziyet.

 

blogger templates | Make Money Online