Cuma, Haziran 28

Dev



Bazen birşeyi yaşarken öyle içinden çıkılmaz, öyle çaresiz ve çözümsüz gelir ki, gözümüzde adeta koca bir devdir. Daha önce bu ve buna benzer birşeyi kimse yaşamamış gibi hissederiz. İlkmiş gibi. Bu acının içinde bile 'ilk' olmak egomuzu tatmin eder çünkü :) Halbuki bunu yaşamış ve ölmeden atlatmış binlercesinden biriyizdir.

Böyle anlarım oldu hayatta, hatta çok daha karmaşık ve kötüleri de. Bu gibi durumlarda kendimi hep kapkaranlık bir sokakta bir çöp kutusunun yanında dizlerimi karnıma çekmiş titrerken görürüm gözümü kapadığımda. Öyle bitmeyecekmiş gibi gelir ki, kimse beni orada farketmez bile, hayat akıp gider ve ben gözümü her kapattığımda orada yapayalnız titrer dururum.

Böyle hissettiğim hatta bunu kendime yaşattığım anlarım oldu zaman zaman, ama her seferinde bitti gitti, birileri yada kendim buldu orda beni ve güneş yeniden doğdu :) Bittiğinde ilk düşündüğüm şey, ne kadar yorgun olduğumdur. Beynim, bedenim, her bir hücrem yorgundur ama mutluyumdur da bitmiştir nihayetinde :) İlk şoku atlatınca oturup düşünürüm, ne öğrendim? Neden yaşadım? Nerelerde takıldım, tökezledim? Niye daha önce yada sonra değilde şimdi bitti? Anahtar neydi?

Sanırım en çok aklımda kalan cevap, ne öğrendim olur. Bunu yaşadım çünkü buna dikkat etmedim, bunu yaptım ama neticede ben bu zorlu eşiği atladım, kurtardım kendimi o çıkmazdan. Arkama dönüp bakmamak en doğrusu olsa da o atladığım eşiklerin diğer karanlık yanı hep içimdedir, asla unutmam. Şayet atlayamadan kurtulmuşsam oradan, yani kaçarak :) O atlayamadığım eşik katlanarak büyür ve hayatımın bir aşamasında beni yine bulur. En başından belki de daha zorlu başlar herşey. Atlamışsam ve 'neler öğrendim' kısmını kaçırmışsam da durum vahim, dön başa bu level bitmedi der bir ses :)

Fena halde kaybetmiş olabilirim sizi içimdeki o karanlık sokakta ama böyle anlarınızda düşünün, o sokakta sizden başka titreyen korkmuş gözlerde vardı ve onlarda ordan bir şekilde çıktılar :) Ve daha önemlisi o kocaman dev, aslında evine gitmekte olan minik bir böceğin gölgesiydi :)

Mutluluk hakedipte yaşandığında çok daha doyum olmaz oluyor :)

Sevgiler..

Foto: http://weheartit.com

Hiç yorum yok:

 

blogger templates | Make Money Online