Perşembe, Mayıs 8

Mutluluk Reçetesi


Mutluluk öyle güzel öyle bulaşıcı bir duygu ki,sevgili arkadaşım Enhar'ın yazılarını okurken çok hoş bir eylemle karşılaştım.Eylemi başlatan kişide Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yonca TOKBAŞ.
Kendi adıma ilk kez bir köşe yazarını yapıcı bir eylem içinde gördüm ve çook mutlu oldum.Unutmaya yüz tutmuş değerlerimizin küçükte görünse bizi birbirimize nasıl kenetleyeceğini hatırlatan bir eylem bu.

Neden “Merhaba Deme Eylemi” yapmıyoruz?
Kimseden korkmadan, inadına, herkese gülümseyerek “Merhaba!” desek mesela...
Bunu bir eylemle başlatıp kendimize iyi bir alışkanlık edindirsek ya.
Ya da ne bileyim...
Öfkeye inat “Gülümseme Eylemi!” yapsak.
Siyah kurdeleler yerine, GÖKKUŞAĞI renklerinde kurdeleler taksak arabalarımızın antenlerine.
Radyolarımız insanlara “Günaydın!” deme çağrısında bulunsa...
Nezaket adına “Bayanlara Kapı Açma Eylemi” başlatsak mesela.
Küfür edenin ağzına pul biber sürmek yerine, “Al sana şeker! Ye de ağzın tatlansın eylemi” yapsak...
İyi bir başlangıç olmaz mı?

demiş sevgili Yonca :)

Okuyunca bile içimi bir huzur kapladı,çok mutlu oldum.Ben okur okumaz bu alışkanlıklarıma yenilerini ekledim.Eğer sizlerde yaşama geliş sebebimizin,önceliklerimizin unutulmaya yüz tuttuğunu düşünüyorsanız,bir gülümsemeyi çok görmeyerek başlayabilirsiniz.Birine gülümsemiş olmanız,yada sizin için önemsiz olan bir 'günaydın' sözcüğü o insanın yaşamına huzur,renk katabilir.Lütfen değerlerimizi yaşatalım,bizim güzel ruhlu insanımızın bu gibi eylemlere ihtiyacı var.
Teşekkürler Yonca TOKBAŞ,teşekkürler Enhar KOÇ :)

*Böyle güzel bir haberi bloglarınızda yayınlamak için birinin size gülümsemesinimi bekliyorsunuz ' :) ' Hadi yayınlayın! ;)


*Yağlıboya tablolar Hatice YAMAN'a aittir ve satılıktır.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaa ben seni RSS ile takip ediyordum ama son 3 yazından haberdar olmamışım şaşırdım :)) İzninle bu her geçen gün karartısını artıran dünyamıza bir mum ışığı kadar bile faydası olacaksa varsın olsun demek için bu yazını blogumda yayınlamak istiyorum. ve sana tüm kalbimle gülümsüyorum :))

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Çok mutlu olurum Kaldera.Ayrıca güzel gülümsemene bende sıcacıık gülümseyerek cevap veriyorum :) İyiki sizler gibi insanlar hala var.Sevgiyle..

Adsız dedi ki...

elifciğim, ben yapıyorum eylemimi, inadına bana gunaydın demeyen apartman komşuma günaydın diyorum. İnadına somurtkan tezgahtarların hepsine iyi günler diyorum. İnatçıyım senin anlayacağın :)
enhar

Hülya Konar dedi ki...

merhaba Şevvalcim merhaba ...

Hülya Konar dedi ki...

ödüller açıklanmış,canım birinci olmuşsun tebrik ederim ama haberin yok galiba ortalarda yoksun...çok sevindim çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....helal olsun aslan kütahyalı...

Adsız dedi ki...

Yabancı bir site de vardı buna benzer bir eylemle ilgili. Onda da sokakta gördüğünüz insanlara sarılmak vs. vardı. O bundan biraz daha geniş bir eylem ama bu uygulaması daha kolay ve sonucunun olumlu olması ihtimali daha yüksek. Tabi bunun eylem olarak kalmaması gerek, gümlük yaşantımıza yerleşmeli, yoksa yine her zamanki gibi somurtkan suratlar görmeye devam edeceğiz.

Unknown dedi ki...

Güzel sözler sadaka yerine geçer. ( Hadis-i Şerif )

Tebessüm etmek sadakadır
( Hz. Ömer )

Çok güzel huylara sahip, güzide kişilerin de söylediği gibi "gülümsemek" hoş ve tavsiye edilen bir harekettir. Alışkanlık haline getirmek çok faydalı olacaktır elbette :)

Unknown dedi ki...

Hey sen 1. olmuşsun bilmem farkında mısın? :)

Okuuuu :))

http://blog.blogodulleri.com/2008/05/10/blog-odulleri-2008-sonuclari/

Tebrikler!!! :))

Hülya Konar dedi ki...

kız,nerdesin sen?kaçıncıya geldim gittim bugün:) birinci oldun blogumu kapattın yoksa:) heyy nerdesin...

 

blogger templates | Make Money Online