Salı, Mayıs 6

Yaşasın Bahar!!



Hiç dikkat ettinizmi,televizyonlarda,radyolarda,gazetelerde yani tüm yayın
organlarında genelde kötü haber tellallığı yapılır.Hep kötü,olumsuz şeyler yaşanırmış,hiç güzel birşey olmazmış gibi güzel ülkemizde.Hiç yeni bir icadın haberi verilmez,bizim insanımıza has güzellikler kısacık geçilir hep.İşte ben burdan bağırıyorum sesim yettiğince.Biz çok güzel insanlarız,öyle küçücük şeylerden mutluluk için pay çıkarırız ki kendimize.Söylermisiniz hangi ülkede birbirinden hiç haberi olmadan aynı huylar geliştirir insanlar? bknz
Hangi millet kapı gıcırtısına göbecikler atmaya başlar :)) Çok seviyorum yurdumu,insanını.Öyle zekiler ki,belki tek hatamız zekamızı güzele yönlendirmemek ama benim hala umudum var! :)
Canım yurdumda bugün hıdrellez kutlanıyor.Eskisi gibi coşkuyla değil belki artık,ateşler yakılıp üzerinden atlanmıyor eskisi gibi,gül ağaçları dibine resimler çizilip çamurdan bebekler yapılmıyor,dilekler tutulmuyor.Ama bunların yapıldığı yerler hala var :) Bugün görüştüğüm arkadaşlarım birazda çekinerek 'Şevval akşam dileklerimizi yazdık kağıda,biz bir kağıda çizdik resimlerini,ben bütün gece dua ettim' gibi şeyler söylediler.İnanırız yada inanmayız,batıldır yada değil.Ama bu gibi güzellikler bize küçük şeylerden umutlanıp mutlu olmayı hatırlatıyor yeniden.Resimler çizildi,dilekler tutuldu,şimdi umutla beklemeye geldi sıra :) Hıdrellez Hızır Ve İlyas'ın buluştuğu gece olarak adlandırılıyor ve bereket,bolluk,dileklerin kabulu olarak nitelendiriliyor.Hızır'ın uğradığı her eve bolluk,zenginlik getirdiğine inanılıyor.Umarım gerçekleşir güzel dileklerimiz :)
Yüreğinde hala küçük şeyler için kelebekler uçuşan herkese bu güzel Sezen AKSU şarkısı.Her günümüz bahar olsun,bayram olsun canlarım.Sevgiyle..







Çizim için MiSi'ye teşekkürler :)

Resim kaynak :www.hıdrellez.org

4 yorum:

Nurum dedi ki...

bende tuttum dilek bende... :) ben lisedeken,okulumuzun bulunduğu semt hıdırellez geceleri çok hareketli olurdu,bir arkadaşım orada oturuyordu,her sene o tarihte onarda kalırdım,gece kalkar gül fidanlarına kurdela bağlar taşlardan dileklerimizi çizerdik,çok mutluyduk çok,sonra bütün gece ateş etrafında arkadaşlarımızla fıkralar anlatır,şarkılar söylerdik,ne güzeldi,küçüktük,saftık,temizdi herşey,bahar gibiydi sıcacıktık...şimdi ne oldu da... ?

canıım ne güzel şeyler hatırlattın bana,anılarım hatıralarım ne güzel şeyler getirdin aklıma....öpüyorum çok canııım...hadi bütün dileklerimiz gerçek olsuuun.. :)

Levent Özen dedi ki...

blog ödülleri töreninde orada olacağım gelirseniz görüşebiliriz

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Valla günler evvelinden gül ağacı fidanı v.s aramaya başlamıştım. Tuttuğum dileklerimide inşallah gerçekleşir. Önemli olan niyettir. Herkesin dileğinin kabul olmasını dilerim:)Aminnnnnn:)

Hülya Konar dedi ki...

nekadar pozitif ve sevgi dolu bir yürekle yazmışsın bu yazıyı...canım benim her günümüz bahar olsun bayram olsun ...

şu dunyadaki en mutlu kişi
Mutluluk verendir
şu dunyadaki en sevilen kişi
Sevmeyi bilendir
şu dünyadaki en güçlü kisi
Güclükten gelendir
şu dünyadaki en soylu kişi
Insafa gelendir

Bütün dünya buna inansa
Bir inansa hayat bayram olsa
Insanlar el ele tutuşsa
Birlik olsa
Uzansak sonsuza

şu dünyadaki en olgun kişi
Acıya gulendir
şu dünyadaki en zengin kişi
Gönül fethedendir
şu dunyadaki en üstün kişi
Insani sevendir
şu dunyadaki en soylu kişi
Insafa gelendir...

öpüyorum şevvalcim.

 

blogger templates | Make Money Online