Perşembe, Kasım 20



Çoğu zaman güzel özelliklerimizin farkında oluruz ama bizi üzen yıpratan,insan ilişkilerimizi olumsuz etkileyen hiçbir özelliğimizin çok fazla üzerinde durmayız.
Yeni işimin ve iş arkadaşlarımında etkisiyle 2 haftadır uzun uzun düşündüm ve şu sonucu vardım.Beni olumsuz etkileyen,üzerimde dayanılmaz bir baskı kuran 2 kötü özelliğim var.Bunlardan biri 'sınırsız'merhamet duygum,diğeride 'hayır' diyemiyor olmamın yıpratıcı sonuçları.

Kendimi bildim bileli çok kolay kahkaha atar ve deli gibi ağlarım.Duygularımı genelde içimde ama uçlarda yaşarım.Sınırsız ölçüdeki merhametim nedeniyle ciddi problemler yaşadım.Bu zaafımı bilerek yada bilmeyerek kullanan,beni kendi silahımla vuran bir sürü insan tanıdım.Kimine üzüldüm evimi açtım,eşyalarımı da alarak bir sürü borç bırakarak gitti.Kimine cebimdeki son kuruşu verdim aç kalmasın diye,bir baktım ki ben açım.Hatta dahada abartıp hayatımı karartacak kararlar vermeye kadar götürdüm bu merhamet işini.
Herzaman aşmadım dozu ama aştığım anlar hep içimde onarılmaz izler bıraktı..

İnsanlara 'hayır' diyemiyor olmaktan dolayı da herşeyi içime atar oldum.Hayır diyemedim,haketmediğim şeylerle yargılandım,hayır diyemedim görevim olmayan işleri yaptım,insanların bunu bilmeden kullanabileceğini sanmıyorum.Hayır diyebilen herkesin hatası,işleri hep beni buldu.Çünkü ben hiç 'hayır' diyemedim.

İşte bu sebeplerle 2 haftadır ciddi sıkıntı çekiyorum.İçimde biriktirdiğim kırgınlıklarım bile su yüzüne çıktı düşündükçe.Şu dönemde çok yalnızlık çekiyor olmama rağmen en yakınlarımla bile görüşmek istemiyorum.Keşke bir kabuğum olsa kaplumbağa gibi içine çekilsem bir süre,iyi kötü hiçbirşey bana ulaşamasa.

Bunları yaşarken kendimden başka kimseyi suçlamıyorum,ben izin veriyorum bana bunu yapmalarına kime ne diyeyim ki?

Eh hep olumlu yüzü olacak değil ya,işte bu da Şevval Elif SOLMAZ'ın depresif yüzü =)

Sevgiyle..

9 yorum:

Delfina ; dedi ki...

şEVVALcim, bu sanıyorum ki yaş ile ilgili...Son cümleye dek "genç delfina" yı okudum sanki.inan hepimiz yaşıyoruz bunları,bazıları daha az yaşıyor olabilir ama yalnız değilsin.

ben hep,"eden kendine" mantığı ile geçiştirdim yaşadıklarımı,yaş 30 u geçince taşlar yerine öyle bir oturuyor ki,dünya sana saygı duymaya başlıyor çünkü kendimiz de kendimize saygılı davranıyoruz...

üzülme,geçecek bugünler canım...

Adsız dedi ki...

Aklım sende ne yaptın ne ettin görüşelim dedin yoksun piyasa da demek bundanmış ok sessiz bıraktık seni ama sıkma canını lütfen dostum.

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Delfinam her konuda böyle ayrıntıcı ve hassas olmak benim yapım,bunu kaybedersem belki daha mutlu olur herşeyi az takarım ama bu kezde çok yüzeysel olurmuşum gibi geliyor :) İnşallah zamanla olan biteni anlamam daha kolaylaşır.Kocaman öpüyorum seni canım dostum.

Cw,canım benim her an görüşebiliriz çokta yakınız.Tek sorun iş yerinden geç çıkıyor olmamda,en kısa zamanda ayarlamaya çalışalım olurmu? :)

Burcu SezeR dedi ki...

Ben insanlara "hayır" dediğimde onların bana küseceklerini zannederdim ve ilk hayırlar başladığında böyle oldu cidden. Ağladım zırladım eve gelince fakat hayır demekten de vazgeçmedim. Sonra herkesin buna alıştığını gördüm... Hayıra yani... Bunu yaptığın zaman gerçek insanları da ayırt etmiş oluyorsun ;)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

sizi takip ediyorum bir süreden beri fakat sayfanızı eskisi gibi açamıyorum sürekli hata mesajları alıyorum..acaba bir sorunmu var??diğer bloglarda bir sorun yaşamıyorum.sağlıcakla..

aynen böyle dedi ki...

ben konuşur gibi geldi birden... :)
hayır demeyi bilmek kendini de mutlu etmenin ilk adımı...
ben öğrendim şevlalim...zorladım,sıkıldım,bunaldım,çünkü hiç ben olmayan bişeydi bu,kendimi denedim..sonuçlarına baktım...hakikaten oluyormuş...
evet yine hayır diyemediğim merhametimi gizleyemediğim insanlar var hayatımda...ama şimdi daha huysuzum,daha ben(ci) ama inanki çok daha mutluyum...hiç de bişeycik olmuyormuş inan... :)

sen çok değerlisin...unutma...sen mutlu olamassan başkalarının mutluluğu ne işe yarar... :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

canım ya, kendimizle hesaplaşmalar en zor olanı. iyi olmak üzücü oluyor maalesef. yazının üzerinden bir kaç gün geçmiş umarım daha iyisindir.
Sevgiler

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevlal'im ama en guzeli bunlarin farkindasin yaa :))

Simdi duzeltmek icin pratik yapmak lazim, Hayir demeli, iyi niyetini suistimal etmelerine izin vermemen lazim :))

Kendini sakin uzme tamam mi, guzel dostum :)) seni cok opuyorum :)

oguzhan dedi ki...

Bana beni anlatmışsın biraz da. Ama yaptığı iyiliklerin karşılığını alamayınca insan gitgide kötü biri oluyor ya da olmayı arzuluyor.
İnş sen sonuç olarak kötü biri olmayı seçmezsin.
İyilik yap denize at derler ama artık denizde kıymet bilmez oldu...
Neyse inş herşey çok güzel olur. İyi düşünürsek iyi şeyler yaparız.
Yine de Rabbim bizi halis ve saf niyetli kulları olmaktan ayırmasın.

 

blogger templates | Make Money Online