Cuma, Ekim 5


Benim gibi dövme delisi bir insanız ancak hijyenik olmadığını düşündüğünüz için bu zevkinizde mahrum kalıyorsanız tam size göre bir önerim var.
Geçici Dövme!

Geçici dövmeniz ile hem vücudunuzun istediğiniz yerine dövme yapıp,hemde sıkılmadan kullanabileceksiniz.Buyrun denemeyeee :)



Malzemeler

1- Keçeli kalem

2- Yağlı kağıt

3- Stick ( koltuk altı krem)

4- Oksijen suyu ve hint kınası

5- Çizim için kürdan

6- Dövme için basit figür ve desenler

lk olarak hint kınası ve oksijenli su ile karşımımızı hazırlamamız lazım. Küçük bir kaba -su şişesi kapağı olabilir- az sulu karışımımızı hazırlıyoruz. Karışımı hazırlarken kıvamı tutturmak için yoğurt kaymağını örnek alabilirsiniz. Karışım hazırlaması bittikten sonra bi parça hint kınası ile bileğimzde deneme yapıyoruz. Kürdan yardımıyla birşeyler çizin ve kurumasını bekleyin. Tamamen (buraya dikkat tamamen olmalı) kuruduktan sonra elinizle ufalayarak çıkartın ve yıkayın. Eğer siyah suda çözülmeyen bi dövme olduysa başarılı oldunuz demektir.

Şimdi sıra desen yapımında.Önce dövme yapacağımız yere koltuk altı kremini güzelce sürüyoruz. Sonra seri bir şekilde aydınger kağıdına çektiğimiz (yazıcı ile çıktı alabilirsiniz) desenin etrafında taşmayacak şekilde siyah keçeli kalemimizle geçiyoruz ve şak diye krem sürdüğümüz yere yapıştırıyoruz. Desenen bulunduğu yeri hint kıansıyla güzelce süslüyoruz. Gene tamamen kuruduğunda yıkayıp çok şık bir desene sahip oluyoruz.

Ben uzun zamandır istediğim kedi patisini yapıcam ama sizlere desen için burayı önerebilirim ;)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kuzum sen benim hint kınasına bak tarif var yaparsın evde :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

cok begendim ya, muthiş durmuş sırtta o kadar büyük desen zor olur fakat elime bacağıma kendim yapmayı denemek istiyorum,daha once yaptırdığım kına için;

http://www.cocuklacocuk.com/index.php/kina-hinna/

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Yaşasın ya arkadaşlarımda dövmekolikmiş hehe hemen bakıyorum sayfalarınızaa ;)

...Aslı Cadısı... dedi ki...

hehe ben yapamam sonrada acayip şekiller kalır elimde kolumda diye genelde cd kaleminden faydalanıyorum:):)ama bu desen çok büyük:)

Bilun ŞEN dedi ki...

Süper!!
Yapıcam ama becerikli birini bulmam lazım önce :)

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Arkadaşlar bayram için hazırlık yaparken bunları yapmayıda unutmayalım.Becerebilenler (:P) bana maille resmini göndersinde burada yayınlayalım ;)

tozludefter dedi ki...

Açıkçası oldukça ilginç bi çalışma:) Başarılı olanların resimlerini koyarsak bloğa oldukça güzel olur.:) Ben beceremem ama becerikli olanlardan bekliyoruz;)

 

blogger templates | Make Money Online