Çarşamba, Ekim 3

Biz Çocukken


Bugün aniden onları ne kadar özlediğimi farkettim.Bizler çocukken çok şanslıydık,şimdilerde uzaylı ateş saçan su fışkırtan çizgi filmler moda.O dönemde insani duyguları,paylaşımı,yalan söylemenin kötü birşey olduğunu anlatan çizgi filmler vardı.



Kih kih kih diye gülen köpek değerli,'ama bu haksızlık öyle değilmiii?' diyen bir civcivimiz,akıllı bıdık'ımız vardı.Çocuk olmak çok güzeldi o günlerde.Şimdi ki gibi envai çeşit çizgi film kanalları yoktu ama Cumartesi'den Cumartesiyemiz vardı bizimde.Ve onu tüm hafta beklemek belkide çocukluğumuzun ilk yıllarında sabrı öğreten şeydi :) Ben en sevdiklerimden birkaçını derledim sizin için.


TRT'de yayınlanan Vücudumuz adlı bir çizgi film vardı ki favorim oydu,asla kaçırmazdım.Her bölümde yaralanan birileri olur,alyuvarlar akyuvarlar mikroplarla savaşır yarayı onarmaya çabalardı.Alvin-Simon-Teodor canlaırm beniim onlar birer rock yıldızıydı,babaları Dave ile yaşarlar,çeşitli planlar kurarlardı.




Beverly Hills;kokoş kızların gözde çizgi filmiydi o dönemler,ben en çok kuaför faslını severdim,paravanların arkasına paçoz girer birer barbie bebek gibi güzel çıkarlardı.Çok zengin ve kokoşlardı :) Ve Candy..Burda beni cezbeden şey ne Candy,ne beslediği porsuk Green ne de kötü kız İlayza.Ben bu çizgi filmi sadece yakışıklı,ukala (ki o zamanlar hem yakışıklı hem ukala azdı :P ) Terry için izlerdim.O yakalarını kaldırmış,saçları gözlerine düşen adama o zamanlar aşıktım.O benim ilk aşkımdır ;)

Ben deli gibi sevdiğim çizgi filmleri sitelerde ararken öyle bir siteye rastladım ki mest oldum.Sizlerde sevdiğiniz çizgi kahramanları buradan bulabilir,çok eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

İşte böyle arkadaşlar,ben öyle bir daldım ki çizgi filmlere,iş güç hak getire :) Çocukluk anılarımı hatırlamak ruhuma huzur verdi,paylaşayım istedim.Umarım sizlerin yüzlerinde de minik tebessümler oluşturabilmişimdir ;)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

:) Elinize sağlık.

http://israk.blogspot.com/search/label/S%C3%BCrpriz%20Yumurta

mcs dedi ki...

harika bir yazı olmuş :)
bi de burdan hoşgeldiniz diyelim ben çocukkene :)

tozludefter dedi ki...

şevval çok teşekkürler bizle paylaştığın için inanırmısın beni eski günlerime götürdün. O zamanları bende fanatik bir biçimde çizgifilmlerin müptelası olmuştum. Okuldan gelir gelmez tv başına geçip yatardım çekyata izlerdim devamlı dışarı pek çıkmazdık oyun oynamazdık evde gülük derler tavuklara aynı onlar gibi otururduk çıkmazdık dışarı. O günlere şöyle bir gittim geldim sayende :) Ne güzel günlerdi o günler selam olsun o günlere... Ellerine sağlık paylaşımın için tekrar teşekkür ederim senin kalemin ve yorumunla geçmişe doğru gidip gelmek oldukça güzeldi :) Sevgiyle kal.. Kolay gelsin.

polyanna dedi ki...

Çizgi film olduğunu duyunca koşarak gelip kuruldum ekran karşısına :)) Monitör, pür dikkat TV ekranına dalıp nerdeyse içine girdiğim minikliğimi hatırlattı çocuk ruhumla :)) Şimdilerde içimdeki çocukla ara ara eskileri anar gülümseriz birbirimize :)) "Hopopop değiş tonton" diyerek şekilden şekle giren Tonton Ailesi'nin "Tonton Teyze"si, tatlı kovalamacalarında ince mesajlar veren Tom ve Jerry, bulutların üzerinde uçmasını gıptayla seyrettiğim Heidi, Şeker Kız Candy, Mickey Mouse (ve büyük aşkım Disneylan:), şirin mi şirin Ayı Yogi vede Şirinler ile daha niceleri :)))
Pişman değilim yine olsa yine izlerim :Pp
Keyifli zaman yolculuğun için teşekkürler ablası :))
İçinizdeki çocuğu hep yaşatmanız dileğiyle..

Adsız dedi ki...

Herşeyin zamanında yaşandığını, bu yazıyla bir kez daha hatırladım.

Yazınızdan ötürü size teşekkür ederim.

 

blogger templates | Make Money Online