Çarşamba, Ocak 28

2012



Bu yazıyı yazmak konusunda bir süre bocalasam da içimden geldiği gibi davranmayı seçtim.Konu biraz bıçak sırtı bir konu,bu nedenle inancımı sorgulayanlar,konuyu eleştirenler olabilir,hepsine hazırım :)

Bu akşam,2012-Kıyamet Günü filmini izledim.Filmi çok iyi bulmasamda,üzerine sık sık araştırdığım ve okuduğum bir konu.Nedeni;Mayalar ve ezoterik konulara olan ilgim.

Ben şükürler olsun müslümanım ve inancımın gereklerini elimden geldiğince yerine getirmeye çalışan biriyim.Bizim dinimiz 'oku' diyor ve bende körü körüne bağlanmak yerine herşeyi okuyup,elimden geldiğince bilgi sahibi olmaya,kendi içimde sonuca ulaştırmaya çalışıyorum.

Mayalar 21 Aralık 2012 tarihinde kimine göre kıyameti kimine göre Altın Çağ'ın başlangıcını işaret ediyor.Bizim dinimizde geleceği yalnızca Yaratan bilir.Amenna.

Ancak kafama takılan bir sürü nokta var.Mesela dinimizde muhteşem bir ilim var.Ebced Hesabı.DNA'larımıza kadar her türlü bilgiyi Kuran bizlere aşikar biçimde gösteriyor.Belki Mayalar'da bu tarz bir hesaplama ile böyle bir sonuca ulaşmış olabilir ki işaret ettikleri şeyler çok ince hesaplarla ulaşabilir sonuçlar.

Neden bilmiyorum (umarım hata değildir) ben o tarihte değilse bile o kadar yakında Dünyamızı çok farklı bir olayın beklediğini düşünüyorum.İlk aklıma gelende kuraklık yada sel.

Karamsar Kahin Nostradamus'da 2012'yi işaret etmiş ancak Dünya'nın sonu olarak değil,dünya nüfusunun yarısının yaşamını kaybettiği ciddi bir olay olarak yorumlamış.

Mayalar daha çok temizlenme,arınma gibi bir duyguyla yaklaşmış olaya ve Dünya'nın ciddi bir olay sonucu temizleneceği,kötülerden ve kötülüklerden arınıp Altın Çağ'ın başlayacağını söylemişler.Okuduğum kitaplarla da karıştırıyor olabilirim.Bu gibi konular üzerine çok okuyorum çünkü.Gizli Sırlar Öğretisi kitabında anlatım böyleydi

Sizlerin bu konuda ki 'dar olmayan' fikirlerinizi bekliyorum :) Dar olmayan diyorum çünkü eğer Allah okuyup değerlendirmemizi,doğru yolu kendimizin bulmasını istemeseydi bu beyni bize vermezdi.

Buyrun tartışalım :)

Foto:2012 film afişlerinden

6 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevlalcim ben hep cok korkmusumdur bu tur seylerden yani 2012 deyipte o gunu beklemek ve stress olmak bana gore degil sanirim, o yuzden ben olabildigince gunun tadini cikartmaya calisiyorum :) Kocam,an opucukler gonderiyorum sana :))

Unknown dedi ki...

> Kıyamet alametlerinden birisi tabiki de "Altın Çağ" dönemidir..Bu dönem bolluk ve bereket içinde geçineceği söyleniyor..

>2012 tarihine bağlı kalanlardan değilim,umrumda da değil açıkcası tarih..Ama o tarihten itibaren "Altın Çağ" dönemi başlıyor olabilir yavaş yavaş..

> Diğer yandan Peygamber efendimiz şu şekilde buyurmuş rivayete göre;
"2000 li yıllardan korkun.." demiş kıyamet için..Hicri takvime göre bakarsak eğer,1400 küsürlü tarihteyiz..O zaman daha 500-600 yıl kadar birşey var..

>Kısaca ben tarihlere pek aldırış etmem..En doğrusunu Allah bilir..

Daçe dedi ki...

altın çağ bir an önce başlamazsa zaten insan kendi kıyamet gününü yaratacaktır. kronolojik sıraya göre bkz: yüzyıl savaşları, hiroşime-nagazaki bombalamaları, islami terör örgütünün ikiz kuleleri indirmesi, amerikanın ırak ve afganistanı işgali, israilin müslüman ülkelerde yaptığı mezalim..

sonumuz hayrolsun.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

son yaşananlardan sonra nostradamusa inanmamak elde değil...gerçekten ilginç hani tesadüf diyeceğim olmayacak??

gulnihal kalfa dedi ki...

Merhaba bir süredir bende bloğunuzu severek takip edenler arasına katıldım. Benimde zaman zaman yazdığım bir blog var.Hatta 2012 hakkında bir yazım bile bulunmakta eğer okursanız çok memnun olurum.http://gnhnm.blogspot.com/2008/07/tesadf-m-yoksa-kehanet-mi.html
Parmaklarınızdan tuşlarınız eksik olmasın :)

EzgiDi dedi ki...

bence 2012 şu anda dünyada kötülük yapanlardan kurtulacağımız, sadece aklını kullanan ve bunu iyi işler için yapanların yaşayabileceği bir döneme geçişimizi sağlayacak... Yani kıyamet değil altın çağ gelecek diyorum ve bunda türkiye de çok önemli olacak, gelecekten umutluyum :)

 

blogger templates | Make Money Online