Pazartesi, Mart 17

Çocuk İstismarını Durduralım!



Böyle konuların bloglarımızda yer alması beni çok mutlu ediyor.Bir şekilde hepimiz,bu vatan içinde nefes alan herkes katkı sağlayabilir.Ben ne yapabilirim ki?Dünyayı benmi kurtaracağım gibi düşünceler bana çok mantıksız geliyor.Elbette dünyayı biz kurtaracağız,çünkü zaten bizler kirlettik!
Yıllar sonra rastlaştığımız sevgili arkadaşım Goddess-Artemis çok güzel bir mime benide eklemiş.Çok mutlu oldum.Ve bir anasınıfı öğretmeni olarak kendimi daha bir sorumlu hissettim.Konumuz ÇOCUK İSTİSMARI!
Konu ile ilgili biraz araştırma yapmak istedim ancak sonuçlar gerçekten çok vahim.Dünya genelinde ergenlik çağına gelmiş kız çocukların yüzde 25'inin, erkeklerin ise yüzde 15'inin cinsel istismara maruz kaldığını söyleniyor.Daha kötüsü çocukken buna maruz kalanların büyüdüklerinde çocuk istismarcısı olarak karşımıza çıkması ve sayının gün geçtikçe artması.Üzerinde titizlikle durulması gereken bu konuya lütfen hepimiz sayfalarımızda yer verelim.Sesimizi duyuralım!Konu ile ilgili mimin bir şartı var.
Çocukluğunuzdan hatırladığınız ilk şarkı ve şimdi dinlediğinizde hissettirdikleri.
Çocukluğumdan hatırladığım birçok şarkı var,şimdi tek tek yazarak konuyu dağıtmak istemiyorum ancak ilk hissettirdiği müthiş bir özlem ve burukluk..Keşke o yıllar hiç bitmese,hiç büyümesek..
Bir isim,bir oyun,bir şarkı,bir anı canlandığında bizler gibi güzel olanı hatırlayamayan,hayalleri çalınan yüzlerce çocuğun çığlığı olalım.

Sayfanıza ekleyebileceğiniz banner linki:
doctus


Pınar ALTUNTAŞ,MoonSun,Mustafa Can SARICA,Ömer,Melekler Şehri,RecepHilmi,Çilekli Süt,Gözde hadi sizlerde katılın bu güzel mim'e :)

5 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Sevgili arkadaşım,

Duyarlılığın, desteğin ve katılımın için tekrar teşekkür ederim :o)

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Canım ben teşekkür ederim duyarlılığın için.Bu hepimizi çok ilgilendiren bir konu..

Pınar Altuntaş dedi ki...

Çok güzel bir mim konusu gerçekten! Ben mim cevaplamamaya karar vermiştim ama senin için bunu istisna olarak cevaplayacağım.

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Teşekkür ederim Pınarcım,eğer prensip olarak yapıyorsan bunu mim olarak değilde bir konu olarak ele alabilirsin.Ama ne kadar çok yayılırsa o kadar iyi :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok önemli bir konu olduğunun farkındayım. Mim yazamam ama bannerı yazılarımın altına koyabilirim.

 

blogger templates | Make Money Online